Podmlađeni sastav rukometaša Smedereva startovao pobedom

SMEDEREVO, 23. septembar 2024 – Na otvaranju sezone, u utakmici prvog kola Super B lige za rukometaše, domaćin je sinoć, posle neizvesne borbe, boljom završnicom uspeo da dođe do prvih bodova: Smederevo – Priboj 30:28 (14:14).

Pogocima Marinkovića, Mladenovića I Živkovića, koji su svi na kraju susreta pored imena imali upisano po 5 golova, kao I Projektilom Mirkovića, koji je zabeležio gol manje, uz uspešne intervencije Krstića, do kraja meča ih je imao 12, Smederevci su odlično ušli u meč.

Činilo se da pobeda domaćih neće doći u pitanje. Ipak, kako je vreme odmicalo, gosti su, predvođeni Tapićem, Mirkoviće i bivšim Smederevcem Drobnjakom, polako konsolidovali redove i sredinom prvog poluvremena, u 15. minutu, prvi put stigli do izjednačenja.

Ponovo su domaći preuzeli konce igre i poveli sa dva gola razlike, ali su do pauze gosti iz Priboja, u poslednjim sekundama prvog poluvremena poravnali rezultat.

Nastavak susreta bio je nalik onom što je viđeno na njegovom početku; domaći su u 38. minutu došli ponovo su otišli na plus 4.

Nisu se predvali gosti, u 47. minutu su opet stigli do izjednačenja, da  bi dva minuta kasnije prvi put stekli i gol prednosti.

Nošeni podrškom sa tribina, predvođeni najboljim akterom meča Aleksandrom Praštalom, koji je postigao 7 pogodaka, završnica je pripala domaćim rukometašima.

Konačan ishod i pobedu začinili su pogoci Matkovića i, u poslednjim trenucima uzbudljive utakmice, Mihajla Mladenovića, koji je pogodio za potvrdu prvog slavlja smederevskih rukometaša.

U drugom kolu Smederevo je opet domaćin, u goste im dolazi ekipa Metalca

Skorašnji članci

error: Content is protected !!